Mitä syön päivässä? (ketodieetillä)

Kerroin muutama viikko sitten dieetistä, jolla vältellään hiilihydraatteja. Dieettiä kutsutaan ketodieetiksi ja siihen liittyen tuli paljon kysymyksiä. Yksi useimmin kysyttyjä kysymyksiä liittyi siihen, että mitä syön päivän aikana? Videolla vastataan siihen!
Mikä ihmeen ketodieetti ja miksi? Kato mun edellinen video aiheesta:
fititle.info/one/videot/jHSao9F6Y9ifhH4.html
Ruokavaliota seuraamaan olen ottanut käyttöön Yazion, käytän pro-versiota. www.yazio.com/en
eeddspeaks.fi
Pelikanavani: fititle.info
Striimisivusto: twitch.tv/eeddspeaks
Tilaa mun paitoi! reddyshop.co/eeddspeaks/
Twitter: eeddspeaks
Instagram: eeddspeaks
SNAPCHAT: eeddspeaks

Kommentteja

 1. Tuomas L

  Tuomas L8 tuntia sitten

  ketoosissa kroppa haisee kalmalle kokemusta on

 2. bilij pdan

  bilij pdan17 tuntia sitten

  Tuleeko eetusta nyt vuoden fitness kanava?

 3. soniyu ziuy

  soniyu ziuyPäivä sitten

  Tuleeko eetusta nyt vuoden fitness kanava?

 4. Antero

  AnteroPäivä sitten

  kurkkukeittoa

 5. Tomaster _

  Tomaster _Päivä sitten

  🥺🥺🥺🥺 missä on "ehhhhhhehhheiiii"?

 6. Tomaster _

  Tomaster _Tunti sitten

  @bilij pdan su mutsis

 7. bilij pdan

  bilij pdanTunti sitten

  Mikä on nälkä

 8. huttio srreu

  huttio srreuPäivä sitten

  löytänyt motivaatiota parempiin elämäntapoihin! :)

 9. bilij pdan

  bilij pdan17 tuntia sitten

  Mikä on nälkä

 10. Litti100

  Litti100Päivä sitten

  Tarpeeksi liikkuvan ihmisen ei tarvitse tällästä huuhaata harrastella. Riittävä energia ja puhtaat raaka-aineet on tärkeintä. Pullukoille ehkä ketoilua, jotta saa alkuun painoa pois.

 11. soniyu ziuy

  soniyu ziuyPäivä sitten

  mitään ja tässä on vielä tarkoitus laihtuakin. Mutuilisin että Eetun TDEE on varmaan siinä ~2000kcal hujakoilla sellaisina päivinä milloin ei tule liikuttua mitään sen

 12. Santeri Halonen

  Santeri Halonen2 päivää sitten

  Eikös rasva joka on peräisin kookoksesta ole nimenomaan tyydyttynyttä rasvaa eli juurikin sitä huonoa rasvaa?

 13. Santeri Halonen

  Santeri Halonen8 tuntia sitten

  @bilij pdan Kyllä on.

 14. bilij pdan

  bilij pdan9 tuntia sitten

  Eiks toi mct-öljy ole pelkkää tyydyttynyttä rasvaa?

 15. Evyn

  Evyn2 päivää sitten

  Mikä hemmetin dieetti? Ketogeenisen ruokavalion pitäis olla elämäntapa.. Jos alottaa syömään hiilareita niin se paino palaa kyllä nopsaan takasin.. Mä oon ketogeenisellä pudottanut n. 20kg.. Parhaillaan paino oli- 30kg pahimmasta, mutta kun lisäsin hiilareita niin paino nousi taas 😅

 16. huttio srreu

  huttio srreuPäivä sitten

  aikoihin aamulla :D Laitoin vaan ruokailutottumukset remonttiin sen kummemin ottamatta paineita asiasta.

 17. K L

  K L2 päivää sitten

  Jos sulla on jo aiemmasta kokemista siitä että paino jojoilee, niin kannattais siinä tapauksessa laihduttaa niin että syöt vaan vähemmän niitä ruokia mitä normistikkin syöt ja herkkuja toki vähemmän. Nyt on taas ehkä se vaarana että laihdutuksen jälkeen jos lopetat keton niin lihot takaisin kun palaat normiruokailuun.

 18. janne vuokkovaara

  janne vuokkovaaraPäivä sitten

  Tämä....monella on käynny niin että dietin jälkeen paino tulee pikkahiljalleen takas. Jatkais samoja ruokia mitä ennenkin syönyt, mutta vähemmän. Ja sitten tietenkin se liikkuminenki auttaa ei ny välttis mitään kuntosalia mutta vaikka pitkiä kävelylenkkejä (ehkä vähän hölkkä askeliakin jos jalat/polvet kestää) sekä muuta hyötyliikuntaa kaupassa käynnit ja töihin meno jos matkat antaa periksi. Eetullakin kun tota istumatyötä vissiin aika paljon kummiskin on (?) aktiivinen elämäntapa on hyväksi.

 19. janne vuokkovaara

  janne vuokkovaara2 päivää sitten

  Oisko body transformation videoo jossaa vaihees tulossa? :D

 20. bilij pdan

  bilij pdan9 tuntia sitten

  Mikä on nälkä

 21. OFFICIALM1KAEL

  OFFICIALM1KAEL2 päivää sitten

  Tuleeko eetusta nyt vuoden fitness kanava?

 22. bilij pdan

  bilij pdanTunti sitten

  meanwhile täällä, vedän neloskaljaa ja lasagnee tässä kun katon tätä videoo

 23. Jenina Rajajärvi

  Jenina Rajajärvi2 päivää sitten

  Mielenkiintoinen video! Pisti korvaan tuo kun totesit saaneesi päivän aikana proteiinia noin 60g: ihmisen keskiverto proteiinin tarve (joka korostuu dieetillä, kun ollaan kalorivajeella ja paino putoaa) on VÄHINTÄÄN 1g/painokilo/päivä, optimi suunnilleen 1,5g/painokilo, ja aktiivisesti liikkuvilla maksimissaan 2g/painokilo. Tämä on erittäin tärkeää etenkin dieetillä sen takia, että lihakset rakentuvat proteiinien avulla. Jos proteiinia syö liian vähän etenkin dieetin aikana, putoavasta painosta suuri osa saattaa olla lihasmassaa, mikä ei loppupeleissä ainakaan terveyden kannalta ole hyvä asia. Termi jota tässä kohtaa arkikielessä saatetaan monesti käyttää on ns. "laiha läski", joka terminä viittaa nimenomaan siihen, että laihtuneen ihmisen pudonnut paino on suurelta osin ollut normaalin toimimisen ja jaksamisen kannalta elintärkeää lihasmassaa. Proteiini pitää myös rasvaankin verrattuna energiaansa nähden paljon paremmin nälkää (proteiinissa energiaa 4kcal/grammassa kun taas rasvassa 9kcal/grammassa), vaikka liikaa sitä ei tulekaan saada (lähinnä siksi, että liika proteiini saattaa helposti turvottaa - läskiksi se ei kalorivajeella kuitenkaan muutu). On todella hienoa, että olet löytänyt motivaatiota parempiin elämäntapoihin! :)

 24. Jenina Rajajärvi

  Jenina Rajajärvi2 päivää sitten

  @Sanny spartan academyn pt-koulutuksessa ainakin opetettiin että ihan per painokilo! Eli itseni tulee esim. saada vähintään 61g/päivä, mutta urheilijana syön n. 100g/päivä lihaskasvun optimoimiseksi:) ketoosiin en itsessään niin tarkasti ole perehtynyt, mutta uskoisin että myös ketoosiin pätee tuo että liian vähäinen proteiinin saanti johtaa siihen että painon putoaminen johtuu ainakin osittain ellei jopa suurelta osin lihasten lähdöstä. Painon pudotus + liian vähäinen proteiinin saanti on lihasten säilyttämisen kannalta huonoin mahdollinen combo.

 25. Sanny

  Sanny2 päivää sitten

  Tässä pyritäänkin ketoosiin ja liika proteiini estää sen. Ketoosissa energia palaa ensisijaisesti rasvavarastoista. Muutenkin eikö proteiinit lasketa 1-1,5g/rasvaton painokilo.

 26. Kyllikki •

  Kyllikki •2 päivää sitten

  Huikee video Eetu!

 27. Piccoli Testicoli

  Piccoli Testicoli2 päivää sitten

  Paistoitko ton pihvin jäisenä? 😱

 28. Juusto Marko

  Juusto Marko2 päivää sitten

  Voiko tota mct öljyä käyttää paistamisee

 29. Zeatr

  Zeatr3 päivää sitten

  Kiitos Yazio vihjeestä, laitanpa kokeiluun. Sama ketoilu itsellä osittain menossa. Alanpa kirjaamaan ruokiani ylös. Pitää tosin katsoa riittääkö pelkkä kalorilaskenta vai pitääkö ottaa tuo Pro versio käyttöön. Ilmainen versio on aika suppea.

 30. MrBanaanipommi

  MrBanaanipommi3 päivää sitten

  mac änt tsiis kuulostaa jännältä, ikinä oo kuullukka semmosesta

 31. MrBanaanipommi

  MrBanaanipommi3 päivää sitten

  meanwhile täällä, vedän neloskaljaa ja lasagnee tässä kun katon tätä videoo

 32. janne vuokkovaara

  janne vuokkovaaraPäivä sitten

  Jos liikut ja muuten aktiivinen elämäntapa nii ei se ruokavalio se pääpointti ole, toki jos oikeesti istuu ne päivät vaan ja askelii tulee se joku alle 10k nii esiin tapaukses se alkaa kyl kertyy 😂 siin vaihees joku dietti/kalorivajeet voi olla vissii hyväks mikää asiantuntia en oo mut äkkii se tollasten diettien lopettamisen jälkeen tulee kilot takasin ennenku huommaakaa, mielummin laihduttaa liikunnalla kun alkaa luopumaan asioista joista tykkää esim. Kalja 😂 Nojoo jollain saattaa se tietokone olla tärkeempi mutta mielummin mä johonkin ravintolaan muutamalle oluelle menen sosiaalisoitummaan uusien ihmisten/ihan vaan kaverienkaa ku yksin kotona tietokoneen ääressä. Mutta kaikilla omat mieltymykset.

 33. Hube

  Hube3 päivää sitten

  Mikä on nälkä

 34. koskiire

  koskiire3 päivää sitten

  Eiks toi mct-öljy ole pelkkää tyydyttynyttä rasvaa?

 35. mento

  mento3 päivää sitten

  Tää on aina aika huvittava ilmiö miten kaikista kuoriutuu kommenteissa lääkäreitä ja ravitsemustieteen professoreita, jos joku puhuu ruokavaliostaan tai elämäntavoistaan...mut faktahan on se että kaikkien kropat ja elämäntyylit on erilaisia vaikka käytännössä meidän kaikkien pitäisi olla samanlaisia, ja jos jokin toimii toiselle ei se sama välttämättä toimi jollekin toiselle. Mä itse esimerkiksi en syö juurikaan viljoja ja syön muutenkin melko minimaalisesti hiilareita koska ne ei pidä nälkää (verrattuna muihin ravintorikkaampiin vaihtoehtoihin joita voisin syödä niiden sijasta), ne aiheuttaa mulle vatsaongelmia, sekä pahentaa mun ADHD:n oireita. Pyrin myös juurikin pätkäpaastoon koska huomaan että mun ruoansulatus tarvii sen tauon, olo on muuten jotenkin turvonnut ja raskas. Mut eihän tälläsiä ravintosuositukset ota huomioon eikä kukaan muu elä mun kropassa kuin minä, ja siksi haluaisinkin aina läimäyttää ranteelle jokaista joka yrittää mullekin tuputtaa jotain ravitsemusvinkkejä jotka on tasoa ”sun pitää syödä lautasmallin mukaan tai muuten kuolet puutostiloihin” :D Ravintosuositukset on ihan hyvä lähtökohta terveelliselle ruokavaliolle, mutta ei mikään kiveen hakattu ihmeresepti hyvään oloon. Tärkeintä on tarkkailla ja kuunnella omaa kroppaa. Vaikka en itsekään ole mikään absoluuttisen ketodieetin puolesta liputtava, niin en silti kiellä sitä etteikö se toimisi joillekin. Jos kerran esim. nyt vaikka Eetun olo on parempi ja virkeämpi tälläsellä safkalla/makroilla sekä painonpudotus käy kivuttomasti, niin en tiedä miksi niin monet väkisin näissä kommenteissakin tuputtaa mm. hiilareita. Tässä on kyseessä kuitenkin vaan dieetti jolla pudotetaan painoa, ei normaali ruokavalio mitä jatketaan koko loppuelämä. Takaisin ns. normaaliin mennessä makrot ja ruoat näyttää sitten taas eriltä kun tarkoitus on ylläpitää painoa, ei laihduttaa. Jollekin toimivinta ja helpointa on laihduttaa vaan jättämällä päivittäiset taukohuoneen pullat väliin, ja joillekin se on keton kaltaiset ”kyttäysdieetit”. Eetu tekee istumatyötä eikä (tietääkseni) harrasta mitään hikiliikuntaa päivittäin joten tuo kalorimääräkään ei kuulosta musta liian alhaiselta, kroppa kuluttaa yllättävän vähän kaloreita ylläpitäessään kehon toimintoja silloin kun et tee mitään ja tässä on vielä tarkoitus laihtuakin. Mutuilisin että Eetun TDEE on varmaan siinä ~2000kcal hujakoilla sellaisina päivinä milloin ei tule liikuttua mitään sen kummempia, joten päivän miinuskalorit ei ole hälyttävällä tasolla. Ja kuten Eetu videolla taisi sanoakin, niin nämä kaikki määrätkin sitten tietty muuttuu jos on tullut liikuttua enemmän. Mut tsemppiä Eetu, keep up the good work! susta huomaa että kiloja on tippunut, toivon että pääset toukokuun tavoitteeseesi :)

 36. Karoliina Isokorpi

  Karoliina Isokorpi2 päivää sitten

  Ravintosuositukset on kuin jäävuoren huippu. Suositukset laaditaan terveelle väestölle, eivätkä ne välttämättä sovellu yksilöiden ravinnonsaannin arviontiin. Suosituksia on kuitenkin hyvä hyödyntää yksilön ravinnonsaannin arvioinnissa, sillä on arvioitu että suositukset soveltuu valtaosalle. Painonhallinnan kannalta mikä vaan pysyvä ratkaisu on parempi kuin erilaiset väliaikaiset dieetit. Jojoilu ei myöskään ole terveellistä. Ja vähähiilihydraattisen ruokavalion pitkäaikaisvaikutuksia ei vielä tunneta kovin hyvin. Ketogeeninen ruokavalio on tässä kohtaa, etenkin yhdistettynä paastoon, tapa päästä kalorivajeeseen. Vajeeseen joka on mahdollisesti hyvinkin suuri, 1400kcal on monen naisen peruskulutus. Vajeen voisi hankkia oikeastaan millä vaan tavalla, mutta moni kokee keton helpoksi sillä rasvat tosiaan pitää nälkää pitkään, toisilla katoaa nälän tunne kokonaan ja ketoaineet voi saada huonon olon sekä 8tunnin aikana on monilla mahdoton mättää ihan hirveästi. Yazio myös tykkää suositella ihan liian pieniä kaloreita, mutta ainakin saa tuloksia. Ja kun kuuntelee etenkin edellisestä aiheeseen liittyvästä videosta mistä lähdettiin, niin hiilihydraatit ei kyllä ollut se suuriin ongelma. Mutta sentään on tarkoitus rikkoa tämä dieetti ja siirtyä vhh malliin, jossa varmasti nousee energiansaanti sekä ruoka monipuolistuu. Toki kukapa meistä ei tykkäisi käyttää aina samoja tuttuja raaka-aineita. Niin ja varpusten lailla lentävä uloste kertoo joko runsaasta nesteen saannista tai isosta määrästä kasviksia. Etenkin jälkimmäistä vähän epäilen, mutta mahdollisia syitä ottaen huomioon sen että keto auttaa ovat esim keliakia tai ibs. Toki myös stressi tai laktoosi-intoleranssi aiheuttaa kyseistä vaivaa. Sekä sitten sinun kommenttiisi viitaten tiettyjen viljojen gluteeni tai fruktaanit voivat olla vatsavaivojen takana, siinä missä viljojen etenkin vehnän on todettu pahentavan ADHD:n oireita Harmikseni en professori vielä ole mutta matkalla ollaan.

 37. Linda Stenvall

  Linda Stenvall3 päivää sitten

  Jos haluat hyödyntää pellavansiemenien omega-3 niiden kuitujen lisäksi, kannattaa valita mielummin rouhe 😊

 38. Sana Seppa

  Sana SeppaPäivä sitten

  Tai ite blendaa siemenet rouheeksi aina sillon kun tarvii , ni paremmin sillon ravintoaineet pysyy "tuoreempana"👍😊

 39. Hannu Kanerva

  Hannu Kanerva3 päivää sitten

  Mulla 30% rasva / 30% proteiini / 40% hitaita hiilareita per ateria. Nyrkkisääntönä ateriaan kämmenenkokoinen ja paksuinen kanan/kalan pala ja siihen rehut. Välipalaksi pähkinöitä joku kymmenkunta kappaletta. Viime marraskuun loppupuolilta tähän aamuun 12.5kg pois painosta. Ja kun puhuit pirteudestä niin mieti, kirjoitan tätä kahdeksan aikoihin aamulla :D Laitoin vaan ruokailutottumukset remonttiin sen kummemin ottamatta paineita asiasta.

 40. maratoonari

  maratoonari3 päivää sitten

  IHANA MIES

 41. Ruskiboii

  Ruskiboii3 päivää sitten

  Ukko on kyll laihtu sen huomaa kyllä vanhoista mökki vlogeista ja muista vanhoist videoista hyvö eetu mut muista oman mielen mukaan kukaan ei pakota sua kaihtumaan ellet ite haluu sitä ja panosta siihen :)

 42. Kimppa

  Kimppa3 päivää sitten

  Itse poistanut kaikki einesruuat, makeat, limut, roskaruuat jne pois listalta. Alkanut tekemään kaikki ruuat itse alusta asti, lisännyt marjoja, kasviksia ja hedelmiä ruokavalioon ja ekan viikon jälkeen noin kilo lähteny pois. Tokalla viikolla lisään kuntoilua siihen oheen.

 43. MonsterR4T

  MonsterR4T3 päivää sitten

  Gamer supps on hyvä energiajuoma jos energiajuomaa sattuu haluu juomaan, koska se on keto ystävällistä

 44. vandaali

  vandaali3 päivää sitten

  Itse söin ketoosilla siipiä ja kastikkeeksi texaspete/voikastike. Suosittelen kokeilemaan.

 45. T T

  T T4 päivää sitten

  Aamupalavinkki: Kreikkalainen tai turkkilainen jogurtti. Siihen kun heittää sekaan sokerivapaita makutippoja (Esim, Myproteinista) ja pähkinöitä, niin 5/5

 46. mipsuli

  mipsuli4 päivää sitten

  Mites noi hedelmät ja marjat? Et ainakaan videolla puhunut niiden käytöstä

 47. ulli

  ulli2 päivää sitten

  marjoja voi ketolla syödä maltillisesti, jos mahtuu päivän hiilareihin. hedelmät taas on käytännössä pelkkää nestettä ja sokeria.

 48. mestari

  mestari3 päivää sitten

  hedelmissä ja marjoissa on sokeria=hiilaria=keto ei toimi

 49. Zaize09

  Zaize094 päivää sitten

  100g protskuu on 400kcal ja 100g rasvaa on sitten se 900kcal. Laihduttamisen kannalta suosittelisin prodepainotteista ruokavaliota.

 50. Zaize09

  Zaize094 päivää sitten

  Nälän kannalta :D

 51. Jalmari Siili

  Jalmari Siili4 päivää sitten

  Tässä kokonaisuudessa kyl hämmentää nyt se, että hyviä rasvoja pitäis suosia, mutta sitten ruuista löytyy mm. turkkilaista jogurttia, kookosmaitoa, kuohukermaa ja cheddaria, jotka kaikki sisältää suurimmaks osaks juurikin kovia rasvoja. Sen lisäksi vielä toi MCT-öljy näköjään tehdään kookoksesta, joten sekin on kovaa rasvaa. Eikö tässä nyt oo vähän jotain ristiriitaa?

 52. edezor

  edezor16 minuuttia sitten

  Käyppäs lukemassa hieman tietoa tuosta MCT-öljystä tai kapryylihaposta niin tiedät mitä ne on ja mihin käytetään ja mitä ne tekee.

 53. Joni Kivistö

  Joni Kivistö3 päivää sitten

  Ja itse olen ennemmin vähärasvaisen kasvispainotteisen ruoan kannalla dieetillä, että normi ruokavaliossa.

 54. Joni Kivistö

  Joni Kivistö3 päivää sitten

  @Kimppa etkö löytänyt mun tässä keskustelussa kysymiä tutkimuksia?

 55. Kimppa

  Kimppa3 päivää sitten

  @Joni Kivistö eli mielummin jäät vänkäämään siitä mitä olen sanonu kuin antaisit tutkimustuloksia omies sanojesi takaamiseksi... Selvä 😁 käy se noinki. Kumotaan kaikkien muiden sanomiset ilman minkäänlaista todistusta tutkimuksista tms jos mennää vaa oman logiikan mukaisena 😁 samaa taitaa harjoittaa noi amerikkalaisetki.

 56. Joni Kivistö

  Joni Kivistö3 päivää sitten

  @Kimppa Onko vaikka meta-analyysiä jossa on todettu miinuskaloreilla jollekin tulleen 2-tyypin diabetes?

 57. Johannes Immonen

  Johannes Immonen4 päivää sitten

  Siis saatko ollenkaan hiilaria nyt mistään? Mistä? kuinka paljon?

 58. Hanavesi Goblin

  Hanavesi Goblin3 päivää sitten

  Ketogeenisellä ruokavaliolla ei tarvita hiilareita koska kun kroppa on ketoosissa se polttaa hillareiden siasta rasvaa.

 59. onni jarvinen

  onni jarvinen4 päivää sitten

  Hyvä ja mielenkiintoinen video!

 60. Janssoni

  Janssoni4 päivää sitten

  Itse asiassa tein tänään mac cheeseessiä, ensimmäistä kertaa onnistu todella hyvin kun panostin ihan kunnolla juustoissa.

 61. Hockeyfan

  Hockeyfan4 päivää sitten

  Itsekin laihdutin pari vuotta sitten vähän reilu 20 kiloa ketodietillä. Toimii!

 62. _ herrar

  _ herrar4 päivää sitten

  On hyvä muistaa elämäntapamuutosta tehdessä tutkia siihen liittyvät vaarat perinpohjaisesti. Esimerkiksi että tämä Keto-dieetti on hengenvaarallinen diabeetikoille.

 63. Michael Gray

  Michael Gray4 päivää sitten

  Ghettodietti by eeddspeaks

 64. James Bask

  James Bask4 päivää sitten

  Suosittelen lisäämään kevyttä voimaharjoittelua 2-3 krt viikossa👍

 65. -_-

  -_-4 päivää sitten

  @James Bask ei mee älä huoli

 66. James Bask

  James Bask4 päivää sitten

  Bruh luut poikki😱😱

 67. -_-

  -_-4 päivää sitten

  Ei mitää kevyitä. suoraa täysiä !!!

 68. Pupumies

  Pupumies4 päivää sitten

  Uskon että maksa tykkää huonoa pidemmän päälle tuosta rasvan määrästä, vaikka hyviä rasvoja ovatkin

 69. iwalk US

  iwalk US4 päivää sitten

  Ruokavalio on tärkein ja suurin syy siihen, että normaalipaino pysyy tai, että paino laskee. Ja että pysyt terveenä. Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin, ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä. Eli syömällä oikein. Keskivertoaikuisen rasvan ja proteiinin tarve on n. 60-100 grammaa päivässä. Kasvikunnan tuotteita tulisi syödä 500-1000 grammaa päivässä. Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja, sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde. Mutta pelkkä hiilihydraattien rajoitus ei riitä vaan ruuan laatu, ravinnesisältö ja myös koko ravintoketju ovat äärimmäisen tärkeitä asioita. Ruoansulatuksessa kaikki hiilihydraatit pilkotaan glukoosiksi ja varastoidaan lihaksiin ja maksaan. Glukoosin varastomuoto lihaksissa ja maksassa on glykogeeni. Kun glykogeenivarastot ovat täynnä, ja lisää glukoosia vaan elimistöön tulee, niin käynnistyy lipogeneesi, jossa glukoosista syntyy rasvaa erityisesti maksassa ja rasvasoluissa. Osa siitä päätyy ja jämähtää varastorasvaksi, eli läskiksi, riippuen elimistön energiataseesta. Liika glukoosi veressä on myrkkyä elimistölle, joten siitä on päästävä eroon tavalla taikka toisella. Elimistön kyky varastoida energiaa glykogeenin muodossa on aika rajallinen, noin vuorokauden tarve, max. Kun hiilihydraatteja ei ole muuttaa glukoosiksi, niin maksa muuttaa rasvaa glukoosiksi ja näinollen rasva palaa eli mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän laihdut. Hiilihydraattimäärän tulee olla alle tietyn rajan, jolloin elimistö alkaa käyttämään rasvaa pääasiallisena polttoaineenaan. Hiilihydraatit stimuloivat insuliinin tuotantoa. Ilman insuliinia ihminen ei liho. Mutta, jos ravinto sisältää liikaa hiilihydraattia, niin ihminen lihoo ja saa metabolisia häiriöitä. Mutta, jos hiilihydraattia vähennetään riittävästi, niin insuliinin tuotanto normalisoituu ja ihminen laihtuu. Oikea hiilihydraattien määrä ruokavaliossa riippuu terveydentilastasi, mahdollisesta painonpudotustarpeesta sekä fyysisestä aktiivisuustasostasi. Sokereissa hiilihydraattia on 100%, viljoissa 70% ja muissa kasvikunnan tuotteissa alle 15%. Siitä voi jokainen laskea, mitä suuhunsa lappaa, jos mieli pysyä terveenä. Jotta ihminen voisi polttaa omia rasvavarastoja, tarvitaan lipaasi -nimistä entsyymiä. Lipaasi vapauttaa rasvan rasvasolusta. Insuliini ehkäisee lipaasiin toiminnan. Kun lipaasi ei toimi, niin lihominen jatkuu. Ratkaisu on yksinkertainen. Vähähiilihydraattien ruokavalio laskee insuliinitasoja ja aktivoi lipaasin, jolloin varastorasva siirtyy kierrätykseen ja energialähteeksi. Lisätkää liikuntaa asteittain kunnes päivittäisestä liikunnasta tulee elämäntapa (muistakaa erityisesti hyötyliikunta). Liikunta on se voima, joka pitää kehon kunnossa. Kaikki liikuntamuodot kelpaavat. Etsiytykää sellaisten liikuntalajien pariin jotka todella kiinnostavat. Pääasia, että nousette sieltä sohvalta. Muista myös riittävä lepo, uni ja rentoutuminen.

 70. cs16Tactics

  cs16Tactics3 päivää sitten

  @Joni Kivistö Ei ole. Rasvaa toki palaa ketolla enemmän, mutta se rasva mitä poltetaan on sitä juuri syötyä rasvaa. Ketot ja muut vaihtoehtodietit perustuu kaikki samaan ajatukseen - syö alle kulutuksen. Tossa iwalk US:n kommentissa ois kyllä niin paljon korjattavaa. 60-100g prot on tosi niukka, kaukana optimaalisesta. Hiilihydraattien suhde laihtumiseen on aivan tieteen vastaista, jnejnejne. Tekis vaan mieli repiä viimesetkin (kaljuuntuvat) hiukset päästä, kun lukee näitä kommentteja. Ravinto- ja liikuntatieteeseen liittyy niin valtavasti myyttejä joita edelleenkin viljellään eteenpäin aikakaudella, jossa kaikkien saatavilla on viimeaikasia meta-analyysejä, tai jossa yhdellä googletuksella saadaan 99% väärinkäsityksiin vastauksia.

 71. torveli

  torveli4 päivää sitten

  Ei jaksa lukee

 72. Joni Kivistö

  Joni Kivistö4 päivää sitten

  Onko yhdessäkään vertaisarvioidussa tutkimuksessa todettu, että rasva palaisi tehokkaammin dieetillä ketoosiruokavaliolla, verrattuna vähärasvaiseen ruokavalioon jossa on paljon hiilihydraatteja?

 73. iwalk US

  iwalk US4 päivää sitten

  Hyvä kun oot löytänyt tän, meille lobataan kokoajan VILJAA BERUNAA SOKERIA HIILARIA ja väitetään että rasva ois epäterveellistä, mutta tässä taas yksi hyvä esimerkki siitä että hiilarit ei kuulu ihmiselle liikaa

 74. Joni Kivistö

  Joni Kivistö4 päivää sitten

  Okinawalla ei taidettiin joskus 50-luvulla syödä keskimäärin n. 80% hiilihydraattia. Ei tainnut olla sydän- ja verisuonitaudit ja syövät yleisiä

 75. JPIQQG

  JPIQQG4 päivää sitten

  Jep. Hiilarit eivät ole ihmiselle välttämättömiä kuten jotkut amino- ja rasvahapot. Joissain hiilarin lähteissä on toki hyviä vitamiineja.

 76. Booo

  Booo4 päivää sitten

  On se helppoa käyttää aikaa tommoseen kun et käy ns. "oikeissa töissä"

 77. eeddspeaks

  eeddspeaks4 päivää sitten

  Oot muuten ihan oikeassa, en tiedä miten jaksaisin ylläpitää tätä elämäntyyliä jos olisin työssä joka edellyttäisi vaikka 8-16 rytmiä poissa kotoa. Siksi monilla tää kaatuukin siihen, ettei ole valmistellut aterioita ja työpaikalla on huonot vaihtoehdot ylläpitää tätä ruokavaliota.

 78. Kapish

  Kapish4 päivää sitten

  ei sitä proteiinia liikaa tuu syötyä,et vaa liiku tarpeeks et se muuttus lihakseks

 79. Kapish

  Kapish2 päivää sitten

  @Karoliina Isokorpi se proteiini ei muutu glukoosiks jos lihaksil tekee jotain ja sen pakottaa muuttumaan lihakseks... Jos eetu haluais rakentaa lihasta nii sille määräis pt 150+ g proteiinia päiväs(ja nyt se syö reilusti alle 100) tuo oli vaa mun pointti

 80. Karoliina Isokorpi

  Karoliina Isokorpi2 päivää sitten

  Olisikin niin helppoa että proteiini vaan muuttuu lihakseksi kun liikkuu. Ketogeenisessä ruokavaliossa on se vika että liika proteiini muuttu glukoosiksi ja menee siis aivoille ravinnoksi. Ihan loputtomiin aivot ei sitä tarvi ja sillon meillä on liikaa glukoosia sitä glukoosia jota koko dieetin idea on välttää.

 81. Kimppa

  Kimppa3 päivää sitten

  Liikkuminen on kyl yks hyvä tapa. Ja oon niin monen eri henkilön dieettivaihtoehtoja katellu, että ollaa kyllä valmiita muuttamaan paljonkin sitä ruokailutapoja, mutta ollaa sit kuitenkin iha tosi laiskoja sit lisäämään liikuntaa. Kun just liikuntaa pitäis lisätä jos haluu kuntoon ja tiputtaa painoa. En tajua.

 82. Tommi Katainen

  Tommi Katainen4 päivää sitten

  Hyvä Eetu! 👌

 83. HYNY

  HYNY4 päivää sitten

  Protskut ja kalorit on kyl aika alhaset. Mut kukin tyylillää.

 84. Jose Tolppala

  Jose Tolppala4 päivää sitten

  KokkiSpeaks

 85. E H

  E H4 päivää sitten

  Liikaa proteiinia on melkein mahdotonta syödä ja jos se muuttuu rasvaksi, niin se ei johdu proteiinista vaan siintä että syöt enemmän kuin kulutat

 86. 1 2

  1 24 päivää sitten

  Se puhu ketodieetistä, siinä liika proteiini on haitaks

 87. jaa jaa

  jaa jaa4 päivää sitten

  Eikös tuo ole aika epäterveellistä suolistolle tai jotain vastaavaa

 88. Joni Kivistö

  Joni Kivistö4 päivää sitten

  Täysjyväviljat on terveellisiä

 89. iwalk US

  iwalk US4 päivää sitten

  @jaa jaa niin vaikuttaa positiivisesti en mä sitä kiellä, ja jos videon katoit ni siinä eetu mainitsee pari hyvää kuitujen lähdettä mutta jos ei nuo riitä ni lähes mikä tahansa vihannes on tosi hyvä lähde

 90. jaa jaa

  jaa jaa4 päivää sitten

  @iwalk US ainqkin suoliston bakteereihin vaikuttaa jq kuitujq tuskin saa tarpeeksi

 91. iwalk US

  iwalk US4 päivää sitten

  Päinvastoin

 92. jaa jaa

  jaa jaa4 päivää sitten

  @Green_Touko123 voit googlata ketto dietistä lisää mutta eikö kqnnattais lopettaa maidon juontikin koska jotkut ovat allergisia maidolle?

 93. putin69

  putin694 päivää sitten

  Jos haluaa laihtua ei tarvitse mitään kyseenalaista keto-diettiä vaan syö vähemmän kuin kulutat..

 94. Kimppa

  Kimppa3 päivää sitten

  @eeddspeaks eikö tossaki kohdin esim myslijogurtin korvaaminen esim puurolla ois ollu jo helpompi vaihtoehto? Tuo "pikkunälkään" kebabin tilauskin tuntuu ainaki itselle hieman oudolta varsinki noin yömyöhään jos menee vielä melkein heti nukkumaan sen jälkeen. Vatsa ei ehdi sulattaa sitä ja meet täydellä masulla nukkumaan. Rytmittäminen on joo hyvä jokaisessa ruokailussa, mutta myös samalla, että lisää liikuntaakin. Tuntuu turhalta vetää diettikuuria jos ei kuitenkaa lisää liikuntaa millään lailla. En ole varma ootko lisännyt, koska et ole siitä maininnu mitää videoillas, koska ne on keskittynyt vain ruokaan, eikä myös siihen, mitä siellä taustalla tehdään (kuntoilu, nukkumisen laatu, askelten määrät vuorokaudessa jne)

 95. eeddspeaks

  eeddspeaks4 päivää sitten

  Tähänhän se perustuu, syö vähemmän kuin kulutat. Se on nyrkkisääntö. Ilman tätä vaivaannuttavaa makrojen laskeskelua en olis todellisuudessa ymmärtänyt sitä, että miten päin helvettiä oon elämässäni syöny. Sitä kuvittelee 300g "pikkukupin" jogurttia aamulla myslin kera olevan hyvä aamiainen, mut kun tajuat kattoa sen ravintoarvoja nii alat hahmottaa miten oot kelannu sun ruokavalion vähän vinoon. Ei jogurtissa mitään pahaa ole, kohtuudella kaikkea, mut tää on yks esimerkki. Sama juttu kun oon pikkunälkään vanhasta tottumuksesta saattanu tilata kebabin ja kello on jo 23:00, siinä sitte 1000 kalorin iltapalaa myöhemmin painelet petiin nii lienee sanomattakin selvää missä mennään pieleen. Mulla tää dieetti on omalla "ankaruudellaan" vaan avannu mun silmät siitä, että miten mun pitäisi ottaa huomioon se ruokavalio ja ylipäätään säännöllinen rytmi syömisessä. Joillekin se on selvää heti kun siitä ekan kerran lukee jostain, mun piti vaan se oppia tätä kautta. Mulla tietty on myös tota ylimäärästä tossa vyötäröllä aika paljon mistä tiputtaa, jonka takia tässä ollaan (koska tää keto toimii mulla).

 96. Piisamirotta

  Piisamirotta4 päivää sitten

  Antaa kukin tekee tavallaan

 97. live love yeezy

  live love yeezy4 päivää sitten

  @putin69 jep tällänen makrojen laskeminen ja purkkien skannaus ihan älytöntä :D

 98. putin69

  putin694 päivää sitten

  Ja 1400 kaloria päivässä ei voi olla terveellistä

 99. sembalo

  sembalo4 päivää sitten

  Ooh, tämä inspaa minua aloittamaan taas 16/8 menetelmän. Olen tässä repsahtanut syömään mitä sattuu. On mulla lassaka-ainekset kaapissa. Ajattelin tehdä pakastimeen setin. Pasta on suurta herkkua, onneksi siihenkin löytyy vhh-vaihtoehto.

 100. Ecclesia

  Ecclesia4 päivää sitten

  1400 kcal päivässä kuulostaa niukalta, kuvittelisin että sun pelkkä BMR on tuota lukemaa korkeampi?

 101. Karoliina Isokorpi

  Karoliina Isokorpi3 päivää sitten

  Ja tässä tapauksessa se 1400kcal on syy laihtumiseen ja keto vain keino päästä kalorivajeeseen. Luulin tätä lähinnä naisten ongelmaksi, että luullaan pienten kalorien olevan avain onneen. 1400kcal on aika varmasti jo alle lepokulutuksen (vertaan siihen että olen nuorempi, pienempi ja nainen ja oma lepokulutukseni on yli tuon) ja voi aikanaan tuoda haittaa mukanaan. Tästä syystä opiskelen alaa ja haluan joskus valmistua jotta voin auttaa ihmisiä. On raastavaa katsella mitä toiset tekee kropalleen.

 102. TheAbree

  TheAbree4 päivää sitten

  Eetulla on ollut 10v ajan vararavinnot jota se polttaa tolla pois.

 103. eeddspeaks

  eeddspeaks4 päivää sitten

  1 500-1 600 tienoilla se normaalisti pyörii, ota huomioon että kävelen päivässä kovilla pakkasilla max 2k askelia koirien kanssa ja muuten istun vaan koneen ääressä. Heti jos päivässä alkaa mun kohdalla tapahtumaan, huomioin sen heti syömisessäni.

 104. kalle

  kalle4 päivää sitten

  Jep

 105. Ajdin 008

  Ajdin 0084 päivää sitten

  Tykkääks niinku oikeesti tollasest safkast miten täytyt

 106. Ajdin 008

  Ajdin 008Päivä sitten

  @eeddspeaks Eikö ole parempi syödä mäkissä ja hesessä tai siipiä jokapäivä

 107. eeddspeaks

  eeddspeaks4 päivää sitten

  Ei varmasti kaikki tykkää, mulla ei ongelmaa. Ruoka maistuu eri tavalla paremmalta kun oppii syömään sitä pienempiä annoksia ja nautiskellen sen iän ikuisen hotkimisen sijaan.

 108. Ukko

  Ukko4 päivää sitten

  Hjello

 109. Riku s

  Riku s4 päivää sitten

  Miks sitä rasvaa pitää pakottaa joka ruokaan niin paljon että tulee korvista ulos. En oo mikään asiantuntija joten voin olla ihan kuutamolla tosiaan

 110. Riku s

  Riku s4 päivää sitten

  @eeddspeaks Aaa okei

 111. eeddspeaks

  eeddspeaks4 päivää sitten

  Se rasva toimii sun polttoaineena tällä dieetillä, kun elimistö menee ketoosiin hiilarien vähyyden takia se alkaa käyttämään rasvaa polttoaineena. Siihen se painon pudotus tässä perustuu.

 112. iwalk US

  iwalk US4 päivää sitten

  Miks sitä hiilaria pitää pakottaa?

 113. live love yeezy

  live love yeezy4 päivää sitten

  googleta ketoosi

 114. Matias Valtteri

  Matias Valtteri4 päivää sitten

  Ketospeaks :D

 115. Väpä

  Väpä4 päivää sitten

  minä käsisipsipussis ja ed vieres 69 likeejän kattomas tätä videoo:DD

 116. Väpä

  Väpä3 päivää sitten

  @eeddspeaks Samoin

 117. eeddspeaks

  eeddspeaks4 päivää sitten

  Saa sitä nautiskella. :D Hauskaa viikonloppua!

 118. Sulo

  Sulo4 päivää sitten

  Voisit vaan laihduttaa syömällä vähemmän mitä kulutat. Ei tarvii sitten säätää noiden ruokien kanssa.

 119. Kimppa

  Kimppa3 päivää sitten

  Jotkut haluu mennä laiskemman version kautta maaliin :D Siinä vaiheessa jos joku dietilläolija valittaa, että ei jaksa mennä esim kävelylenkkiä tms tekemää, mutta jaksaa kuitenkin tehä jotain diettiruokia, niin aina pitäisi löytyä aikaa myös liikunnalle, jos ei, niin sitten muutat aikataulujasi paremmaksi.

 120. Sulo

  Sulo4 päivää sitten

  @HYNY tämä.

 121. HYNY

  HYNY4 päivää sitten

  @Sulo Jep. Harvat jatkaa ketoa loppuelämänsä ajan. Noin joutuu helposti diettien kierteeseen joka ei oo millään tavalla terveellistä.

 122. Sulo

  Sulo4 päivää sitten

  @En Tiiä tää oli vaa liioteltu esimerkki jos oikeasti on vaikeaa laihtuminen, mut normaalille ihmiselle riittää että kuluttaa 500 kaloria enemmän kun syö. Ja tää ketodieetti on siitä huono, että paino tulee takas tosi helposti.

 123. En Tiiä

  En Tiiä4 päivää sitten

  @Sulo no siihen joutuu tekee paljon töitään jos 5000 kaloria päiväs kuluttaa eikä se missään nimessä kannattais

 124. Emil Pelaaja

  Emil Pelaaja4 päivää sitten

  Onneksi ei tarvi laihduttaa 🤣🤣🤣

 125. Emil Pelaaja

  Emil Pelaaja3 päivää sitten

  @-_- alipainoa ihan vitusti

 126. -_-

  -_-4 päivää sitten

  @Karhu MIKSI

 127. Emil Pelaaja

  Emil Pelaaja4 päivää sitten

  @Karhu totta

 128. Karhu

  Karhu4 päivää sitten

  Pitäs lihottaa

 129. OnionWarrior

  OnionWarrior4 päivää sitten

  Hieno homma ja onnea laihtumisesta! Itse en pystyisi KETO-Dieettiin, sillä hiilihydraatteja on yksinkertaisesti SAATAVA!

 130. Coins

  Coins4 päivää sitten

  Turhaa sähläämistä kaikki nää ihme dieetti hössötykset

 131. eeddspeaks

  eeddspeaks4 päivää sitten

  :D noo se on tietysti jokasen oma asia, mulle se tuntu antaneen uuden elämän ku herää virkeenä ja parempivointisena. Unohtamatta yli 20kg kevyempänä.

 132. Moro Samppi

  Moro Samppi4 päivää sitten

  Nais

 133. BiltemaMotorWorks

  BiltemaMotorWorks4 päivää sitten

  Ia

 134. tattu

  tattu4 päivää sitten

  eddspeaks

 135. BiltemaMotorWorks

  BiltemaMotorWorks4 päivää sitten

  Miten menee?

 136. Elian Varpula

  Elian Varpula4 päivää sitten

  Moi

 137. Mr. Eetux

  Mr. Eetux4 päivää sitten

  Oon 4 katsoja

 138. _JuStSe_

  _JuStSe_4 päivää sitten

  Ajoisss

 139. Oliver Kinnunen

  Oliver Kinnunen4 päivää sitten

  Eks